TCMB Başkanı Karahan ABD’de konuştu: Sıkı para politikası, fiyat istikrarı sağlanana kadar sürecek

TCMB Başkanı Fatih Karahan: Sıkı Para Politikası Fiyat İstikrarını Sağlayana Kadar Devam Edecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, enflasyonda sürdürülebilir düşüşle fiyat istikrarını sağlamaya kadar sıkı para politikası duruşunun devam edeceğini belirtti. Karahan’ın Washington’da gerçekleştirdiği “Türkiye’de Para Politikası ve Enflasyon Görünümü” sunumu yayınlandı.

Proaktif bir para politikasına işaret eden Karahan, “Yeniden dolarizasyon risklerini sıkı bir politika duruşuyla sınırladık. Para politikası iletimi önemli ölçüde iyileşti” dedi.

Enflasyondaki düşüşe dikkat çeken Karahan, “Ancak riskler hala var. Döviz kuru istikrarlı, petrol fiyatları düşüşü destekliyor ancak küresel ekonomik belirsizlikler sürüyor. Talep beklentilerin üzerinde artış gösterdi” şeklinde konuştu.

Karahan, “Sıkı para politikası duruşu, iç talepteki ılımlılık ve enflasyon beklentilerindeki iyileşme ile dezenflasyon sürecini destekliyor. Maliye politikasının koordinasyonu da bu sürece katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

“Sıkı para politikası duruşu, enflasyonda sürdürülebilir düşüş sağlanana kadar devam edecek. Politika faizi, enflasyonu ve dezenflasyon yolunu dikkate alarak belirlenecek. Enflasyonda kalıcı bir bozulma olması halinde para politikası sıkılaştırılacaktır” açıklamalarına devam eden Karahan, toplantı bazında politika faizinde ihtiyatlı davranacaklarını belirtti.

Related Posts

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Avrasya Tüneli, dünyada Mavi Nokta Sertifikası alan ilk proje oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin dünyada Mavi Nokta Ağı Sertifikası’nı alan ilk ulaştırma projesi olduğunu duyurdu. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizden de ilk defa bir proje Mavi Nokta Ağı Sertifikası aldı. Avrasya Tüneli aynı zamanda dünya genelinde sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayan ilk dört projeden biri oldu.” dedi.

Fırsatçılara dev ceza: 1.5 milyar TL

İlk yardım ekipmanlarından çadıra, deprem çantasından ihtiyaç malzemelerine kadar deprem döneminde fahiş fiyat artışı yapan işletmeler tek tek tespit ediliyor. Ticaret Bakanlığı, usulsüzlük tespiti yapılan 1079 ürünün her birine 1.4 milyon lira ceza verirse toplam 1.5 milyar liralık ceza kesilebilir.

SGK uzmanı açıkladı: Bu hastalıklara sahip olanlara erken emeklilik hakkı tanınıyor

Sosyal Güvenlik uzmanı İsa Karakaş’ın Türkiye Gazetesi’nde yazmış olduğu köşe yazısında, psikolojik hastalıkları bulunan sigortalılar için malulen veya engelli erken emeklilik imkanlarının bulunduğuna dikkat çekti. Birçok hastalık, yaş şartı aranmaksızın emeklilik hakkı sağlıyor. İşte konuya dair tüm detaylar…

Intel’de büyük değişim: İşten çıkarma dalgası ve ofise dönüş zorunluluğu

Çip devi Intel, CEO Lip-Bu Tan yönetiminde yeniden yapılanmaya hız verdi. Haftada dört gün ofisten çalışma zorunluluğu getiren şirket, çalışanlarının yüzde 20’sini işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Fed uyardı: Ticaret savaşları ve borç krizi ABD finansal sistemini tehdit ediyor

ABD Merkez Bankası’nın Nisan raporunda, ticaret politikalarındaki belirsizlik, artan tarifeler ve ABD’nin borç sürdürülebilirliği finansal istikrar için en büyük riskler arasında gösterildi. Rapora göre, olası bir ticaret savaşı ve politika dalgalanmaları piyasalarda ciddi sonuçlar doğurabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir