Solaryumda unutulan kadın hastanelik oldu!

Kocaeli’de Solaryumda Unutulan Kadın Ciddi Yanıklarla Hastanelik Oldu

Kocaeli’de ziyaret ettiği güzellik merkezinde solaryumda unutulan kadının vücudunda ciddi yanıklar oluştu. Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Begüm Güneş, solaryumun vücutta bıraktığı hasarlara dikkat çekti.

NTV’den Aydan Durak’ın haberine göre, 33 yaşındaki Gülşah Bodur, Kocaeli’de bir güzellik merkezinde solaryum hizmeti aldı. Ancak solaryum seansı sırasında cihazın otomatik kapanma sistemi devre dışı kaldı.

Normalde 10 dakika süren solaryum seansında 22 dakika boyunca kalan genç kadının vücudunda ciddi yanıklar oluştu ve ardından hastaneye kaldırıldı. Yaşanan bu olay sonrasında Gülşah Bodur, hizmet aldığı işletmeye dava açtı.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Begüm Güneş, solaryumun vücuda verdiği hasarları detaylı bir şekilde anlattı.

Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Kanser Araştırma Merkezi tarafından 1. derece kanserojen sınıfında yer alan solaryumun ciddi sağlık riskleri bulunduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Begüm Güneş, solaryumu kesinlikle önermediklerini vurguladı.

Solaryumun sadece estetik amaçlar için tercih edilmesinin cilt sağlığı açısından büyük riskler taşıdığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Begüm Güneş, kontrolsüz kullanımının akut yan etkilere yol açabileceğini söyledi.

Dr. Öğr. Üyesi Begüm Güneş, solaryumun kronik etkilerinin zamanla ortaya çıkabileceğini ve ultraviyole ışınlarına maruz kalmanın vücutta kalıcı hasarlara neden olabileceğine dikkat çekti.

Related Posts

Koruyucu adımlar ve yeni umutlar

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.

Klinik psikolog açıkladı: En yaygın DEHB belirtileri

Klinik psikolog açıkladı: En yaygın DEHB belirtileri

Vazgeçmeyin, doğru tüketin! Tatlıdan sonra kısa bir yürüyüş büyük fark yaratır

Kurban Bayramı’nda akraba ziyaretleri, kalabalık sofralar ve tatlı ikramları kaçınılmaz hale geliyor. Ancak art arda tüketilen şerbetli tatlılar mide problemlerinden kan şekeri dalgalanmalarına kadar pek çok sağlık sorununu tetikleyebiliyor. Uzman Diyetisyen Ceren Turan, bayram tatlılarını keyifle yiyebilmek için porsiyon kontrolü, zamanlama ve doğru tercihler gibi birçok önemli detaya dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, yaşla birlikte önemi artan kalp kapak hastalıklarının zamanında tanı ve uygun yöntemlerle tedavi edilmediği takdirde hayati risk oluşturabileceğini belirterek, “Bu hastalıklar özellikle nefes darlığı, yorgunluk ve ritim bozukluğu gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Erken tanı ve tedaviyle yaşam kalitesi yükseliyor. Özellikle son yıllarda tedavide yaşanan gelişmeler sayesinde kalp kapak hastalıklarında artık yaşam boyu tedavi algoritmasını uygulanıyor” dedi.

Anne olmak zorlaşıyor mu? İşte bilimsel gerçekler

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Bora Coşkun, doğurganlıkla ilgili kritik uyarılarda bulundu. 30’lu yaşlardan sonra yumurta rezervinin hızla azaldığını belirten Coşkun, doğal yolla hamile kalma şansının bu yaşlarda düşebileceğini söyledi.

Alarmı erteliyor musunuz? Bu alışkanlık sandığınızdan daha zararlı

Sabahları ‘5 dakika daha’ diyerek alarmı erteleyenler dikkat! Uyku uzmanı Prof. Dr. Sinem İliaz, bu alışkanlığın ruh hali, öğrenme kapasitesi ve hafıza üzerinde ciddi etkileri olabileceğini söylüyor.