Mevduatta rekor faiz! Bankalar yüzde 50’ye çıktı: 1 Milyon TL’nin getirisi fırladı

Banka Mevduat Faiz Oranları Yükselişte!

Geçen yılın en karlı yatırım araçlarından olan banka mevduatları, 2025’in ilk çeyreği sona erdiğinde yeniden dikkat çekmeye başladı. Mart ayının ilerleyen günlerinde artan faiz oranları, Nisan ayında yeni zirvelere ulaştı.

Son aylarda yüzde 40’a kadar düşen mevduat faizleri, Merkez Bankası’nın faiz kararlarıyla birlikte hızla yükselmeye başladı. Birçok banka şu anda yatırımcıları cezbetmek için yüzde 47 ila 50 arasında değişen faiz oranları sunuyor. En yüksek oran ise yüzde 50 olarak belirlendi.

‘Faizler Daha da Artabilir’

Ekonomik durumu değerlendiren Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, son faiz artışlarının piyasada güçlü bir etki yarattığını söyledi:

“Merkez Bankası, 350 baz puanlık artışla faizi yüzde 46’ya çıkardı. Bankalar da mevduat faizlerini buna uygun şekilde güncelledi. Bu adımlar, yatırımcılar için bir fırsat sunuyor” dedi.

Kurtuluş’un analizine göre piyasalar, yaklaşan enflasyon verilerine odaklandı. Eğer veriler beklentilerin üzerinde gelirse, faizlerin daha da yükselme ihtimali güçleniyor:

“Eğer enflasyon oranı beklenenden yüksek gelirse, Merkez Bankası yeni bir faiz artışı yapabilir. Bu durum banka faizlerini yüzde 50’nin üstüne taşıyabilir” şeklinde konuştu.

1 Milyon TL’nin 32 Günlük Getirisi

Bu dönemde yüzde 47 ila 50 arasında değişen mevduat faizlerine göre, 1 milyon TL’nin 32 günlük getirisi şöyle:

– Yüzde 47 faizle: 35.024,66 TL

– Yüzde 50 faizle: 37.260,77 TL

Bu getiriler bankalara göre değişiklik gösterebilir ancak kısa vadeli mevduat hesapları, kısa vadeli yatırımcılar için önemli bir fırsat sunuyor.

Kısa Vadeli Yatırımlar İçin Doğru Zaman mı?

Uzmanlara göre, faizlerin zirvede olduğu bu dönemde kısa vadeli yatırımcılar avantajlı durumda. Ahmet Kurtuluş, 1 ila 3 aylık vadelerin şu anda daha mantıklı olduğunu belirterek, “Eğer para politikaları bu şekilde devam ederse, faizlerde yeniden düşüş olabilir. Bu yüzden kısa vadeli mevduat yatırımları şu anda daha mantıklı görünüyor” dedi.

Related Posts

Bankalarda yeni dönem başladı! Faizler uçtu, 1 milyon TL’nin getirisi tepetaklak oldu

Mart ayının ikinci yarısından itibaren artan siyasi ve küresel gerilimler ekonomide belirsizlikleri artırırken, Merkez Bankası’nın faiz indirimi süreci tersine döndü ve bankacılık sektöründe hem mevduat hem kredi faiz oranları hızla yükseldi. Dünya Gazetesi’nden Naki Bakır, Faizlerdeki son durumu kaleme aldı…

Karbon ayak izini 9 yıldır dengeliyor

Anadolu Hayat Emeklilik’in her yıl ortaya çıkan emisyonlarını yenilenebilir enerji projelerine destek vererek dengelediği açıklandı.

Bakan Şimşek Brüksel ve Londra’da yatırımcılarla görüşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mayıs ayında Brüksel ve Londra’da önemli görüşmeler gerçekleştirecek. Bakan Şimşek, Türkiye ekonomisini uluslararası yatırımcılara tanıtacak ve yabancı sermaye akışının artırılmasına yönelik temaslarda bulunacak.

Küresel askeri harcamalar rekor kırdı: Savaş endişesi trilyon dolarlık artış getirdi

Jeopolitik gerilimlerin tırmanmasıyla küresel askeri harcamalar 2024’te yüzde 9,4 artarak 2 trilyon 718 milyar dolara ulaştı. Özellikle Avrupa ve Orta Doğu’daki hızlı yükseliş dikkat çekerken, Türkiye’nin askeri bütçesi son 10 yılda yüzde 110 büyüdü.

Dolar ve borsa yatırımcıları dikkat! Faiz artışı piyasada dengeleri değiştirdi

İşte yeni tahminler Yurt içi yatırımcıların gözü kulağı borsa ve dolarda… Merkez Bankası’nın son hamlesinin ardından faizler cazibesini artırırken bu süreçte borsa ve dolardaki seyir de merak ediliyor. Geçen haftayı yükselişle tamamlayan borsada bazı sektörler öne çıkarken, dolardaki hareketlenmeler de dikkat çekmişti. Uzman isimden borsa için ‘kademeli yükseliş’ tahmini gelirken, dolar için de yeni bir fiyat aralığı verildi. İşte dolar ve borsaya dair beklentiler… 

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir