İzmir’de lagünü deniz yosunları kapladı

İzmir’de Deniz Yosunu Yoğunluğu Arttı

Havaların ısınması ve kirliliğe bağlı olarak deniz suyundaki azot ve fosfor oranlarının artması sonucunda İzmir’de deniz yosunu yoğunluğu artmaya başladı. Halk arasında ‘deniz marulu’ olarak da bilinen yosunlar, Balçova ilçesi İnciraltı açıklarında bulunan Çakalburnu Lagünü’nün bazı kısımlarında suyun rengini yeşile dönüştürdü. Lagün, flamingo dahil birçok kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır ve çeşitli noktalarda deniz renginde belirgin değişiklikler gözlemlenmektedir.

Related Posts

Bu marka içecek acilen raflardan kaldırılıyor: Kutularında patlama riski ortaya çıktı

ABD’de ünlü bir içecek markası, aşırı basınç nedeniyle patlama riski taşıyan on binlerce kutu ürünü piyasadan çekme kararı aldı. Raflardan acilen kaldırılan kokteyl, tüm ülkede satılmıştı…

Vahap Seçer’den Kurultay tartışmalarıyla ilgili açıklama

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, vatandaşın gündeminde parti içi tartışmaların değil, geçim sıkıntısının olduğunu belirtti.

Türkiye genelinde orman yangınları: On binlerce kişi için AFAD’tan açıklama

Türkiye’yi sarsan orman yangınları nedeniyle Sakarya’dan İzmir’e kadar birçok ilde 50 binden fazla vatandaş güvenli bölgelere tahliye edildi. AFAD, yangınla mücadele çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini açıkladı.

Kerkük Türkmenleri isyanda! ‘Yok sayılıyoruz

Irak’ın Kerkük ilçesinde yaşayan Türkmenler Altunköprü ilçesinde yapılan yeni görenlendirmelerde Türklerin dışarıda bırakılmasını protesto için sokaklara çıktı

Yangına giden itfaiyecilere silahlı saldırı

ABD’nin Idaho eyaletinin Coeur d’Alene kentinde bulunan Canfield Dağı’ndaki tabiat parkında henüz belirlenemeyen nedenle çalı yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale eden itfaiye ekiplerine, kimliği …

Ağaç gibi nefes alan malzeme: Canlı yapı karbonu havadan çekiyor

İsviçre’deki ETH Zürih Üniversitesi’nde bilim insanları, havadaki karbondioksiti ağaçlar gibi emebilen canlı bir malzeme geliştirdi. Malzeme, fotosentez yapan bakteriler sayesinde karbondioksiti hem organik hem de mineral forma dönüştürebiliyor.