Google’ın yapay zeka destekli podcast özelliği artık Türkçe

Google, Yapay Zeka Destekli Podcast Özelliğini Türkçe’ye de Açtı

Google, yapay zeka destekli araştırma asistanı NotebookLM için geliştirdiği “Audio Overviews” (Sesli Özetler) özelliğini 50’den fazla dile yayınladı. Artık kullanıcılar, araştırmalarını veya içeriklerini sadece podcast formatına dönüştürüp dinleyebilecekler.

Audio Overviews, kullanıcıların yüklediği kaynakları analiz ederek onları doğal bir diyalog formatında sesli içeriklere dönüştürüyor. Özellik ilk çıktığında sadece İngilizce olarak sunulmuş ve hızla ilgi görmüştü. Google şimdi bu özelliği İspanyolca, Fransızca, Korece, Hintçe ve Türkçe gibi dillerle küresel olarak erişilebilir hale getirdi.

Çok Dilli İçerik Üretimi Artık Daha Kolay

Yeni güncelleme ile NotebookLM kullanıcıları, içeriklerini tercih ettikleri dile göre oluşturabiliyor. Sesli özetler ve sohbet yanıtları seçilen dilde üretiliyor, bu da çok dilli içerik üreticilere, eğitimcilere ve araştırmacılara büyük bir avantaj sağlıyor.

Örneğin, öğretmenler farklı dillerdeki kaynakları öğrencileriyle paylaşabilir ve öğrenciler bu materyalleri kendi dillerinde sesli olarak alabilir. Bu, dil engellerini ortadan kaldırır ve bilgiyi daha erişilebilir hale getirir.

Şirket ayrıca Audio Overviews özelliğini Gemini sohbet botuna ve Google Dokümanlar‘a da entegre ederek daha fazla yazılı içeriğin sesli hale getirilmesini sağlıyor. Audio Overviews’ı denemek isteyenler, notebook.google adresinden ulaşabilirler. Google, aracı daha da geliştireceğini söylüyor.

Related Posts

iPhone 18 serisi, yeni RAM teknolojisiyle geliyor!

Apple, iPhone 18 ve iPhone 18 Pro modellerinin bellek altyapısında önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Gelen son bilgilere göre şirket, 2025 yılında piyasaya süreceği yeni iPhone serisinde altı kanallı RAM mimarisine geçiş yapacak. iPhone …

Tek bir amino asit kısıtlaması, ömrümüzü onlarca yıl uzatabilir

Yaşamımızı uzatmanın yolları araştırılırken, bilim insanları beslenmenin derin etkilerine odaklanıyor. Fareler üzerinde yapılan güncel bir deney, izolösin adlı bir amino asidin diyetten kısıtlanmasının ömür ve sağlık üzerinde dikkat çekici sonuçlar verdiğini ortaya koydu.

Elon Musk: “Grok 3.5 teknik sorulara doğru yanıt verebilen ilk yapay zeka modeli olacak”

Elon Musk, sosyal medya platformu X’te yaptığı açıklamada, xAI’nin Grok’unun yeni bir güncelleme alacağını açıkladı. Hala beta aşamasında olan Grok 3.5’e gelecek güncellemeye SuperGrok aboneleri önümüzdeki haftadan itibaren erken bakış atma …

Apple son kararını veremedi: iPhone 17e gelecek mi, gelmeyecek mi?

Apple’ın iPhone SE serisini sonlandırıp iPhone 16e ile yakaladığı başarı, gözleri iPhone 17e’ye çevirdi. Ama yeni modelin geleceği konusunda henüz net bir karar verilebilmiş değil.

Nanoteknolojide devrim: Mikroskobik su ayılarına dövme yaptılar

Bilim insanları, yaşayan tardigradların – yani su ayılarının – vücutlarına mikroskobik desenler kazıyarak nanoteknolojide dikkat çekici bir başarıya imza attı. Bu deney, yalnızca bu dayanıklı canlılara dövme yapmakla kalmadı, aynı zamanda biyouyumlu sensörler, entegre devreler ve yaşayan mikrorobotlar gibi geleceğin teknolojilerine giden yolu da açtı.

Türkiye, 2028 yılında resmen Ay’a gidecek!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, ülkemizin uzaydaki en büyük uluslararası işbirliklerinden birini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre Türkiye, Çin’in Chang’e 8 görevi kapsamında 2028 yılında Ay’ın Güney Kutbu’na iki uzay aracı gönderecek. Türkiye …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir