Erken müdahale ile mide kanserinden kurtuldu

Mide Tümörü Teşhisi Konulan Hastanın Şifa Hikayesi

65 yaşındaki İrfan Çınar, halsizlik ve kansızlık şikayetleriyle hastaneye başvurduğunda, 25 Ekim 2023’te yapılan endoskopi sonucunda midesinde 4 santimlik bir tümör olduğunu öğrendi. İleri tetkikler sonucunda hastalığın yalnızca mideyle sınırlı olduğu tespit edildi ve Çınar ameliyata alındı.

Operasyon sonrasında midesi tamamen alınan İrfan Çınar, sağlığına kavuştu. Kendi tedavi sürecini anlatan Çınar, ameliyatın ardından beslenme düzeninde önemli değişiklikler yaptığını ve 12 seans kemoterapi aldığını belirtti. Kontrollerinin düzenli olarak yapıldığını ve şu anda herhangi bir sıkıntısı olmadığını dile getirdi.

Konu hakkında bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. İhsan Metin Leblebici, mide kanserinin belirtilerini detaylıca açıkladı. Hastaların belirtileri dikkate alması gerektiğini vurgulayan Leblebici, teknolojik ilerlemeler sayesinde kanser öncesi hücrelerin daha erken teşhis edilebildiğinin altını çizdi.

Operasyon sonrası beslenme düzenine dikkat çeken Doç. Dr. Leblebici, midesi alınan hastaların daha küçük porsiyonlarla ve daha sık aralıklarla beslenmeleri gerektiğini belirtti. Bu sayede hastaların sağlıklı bir şekilde normale dönebileceğini ifade etti.

İrfan Çınar, yaşadığı süreci ve hayata dair duygularını şu şekilde dile getirdi: “Her şeyi rahatlıkla yiyip içebiliyorum. Erken teşhis gerçekten hayat kurtarıyor. O yüzden herkesin düzenli olarak kontrollerini yaptırması önemli. Bugün geldiğim noktada, iyiyim diyebiliyorum.”

Related Posts

Uzmanlardan kritik uyarı: ‘Bebekleri sallamak, zıplatmak kalıcı hasara yol açabilir’

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferunda Demir, bebekleri severken yapılan bazı davranışların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, özellikle sallama, zıplatma, havaya atıp tutma gibi hareketlerin beyin kanaması, göz içi kanama ve ani solunum durması gibi hayati riskler taşıdığı uyarısında bulundu.

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

Kulak kiri sağlığınız hakkında neler söylüyor?

Alzheimer’dan kansere kadar kulak kiri, kişinin sağlığı hakkında çok değerli göstergeler barındırabilir. Bilim insanları şimdi bu maddenin kimyasını analiz ederek hastalıkları teşhis etmenin yeni yollarını arıyor.

Aşı reddi artıyor: Halk sağlığı tehlike altında!

Son yıllarda dünya genelinde artan aşı reddi, halk sağlığı açısından büyük riskler oluşturuyor. Prof. Dr. Nur Baran Aksakal, aşılamanın her yıl milyonlarca hayat kurtardığını vurguladı.

Havalar ısındı, kene korkusu başladı: Erken belirti hayat kurtarıyor

Uzmanlar, yaz aylarında artan kene vakalarına karşı uyarıyor: Ateş, morluk ve diş eti kanaması gibi belirtiler görüldüğünde vakit kaybetmeden sağlık kuruluşuna başvurulması gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir