Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Açıldı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Açılış Töreni’ne Katıldı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da gerçekleştirilen Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Açılış Töreni’nde yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleşen açılış töreni, Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlendi. Sağlık Bakanı, açılış töreninde yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

400 Yataklı Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Hizmete Açıldı

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Bugün güzel İstanbul’da Bağcılar ilçemizde yeni bir hastanemizi daha hizmete açmak üzere sizlerle bir aradayız. Bu heyecanı hepimiz paylaşıyoruz. Bağcılar ilçemizin ihtiyaçları doğrultusunda 400 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemiz inşallah sizlere en iyi şekilde hizmet verecek. Bu sayede İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanemiz toplam 900 yataklı bir sağlık hizmeti sunum kapasitesine kavuşmuş olacak” dedi.

İstanbul’umuzu Uluslararası Bir Sağlık Merkezi Haline Getiriyoruz

Sağlık Bakanı Memişoğlu, “İstanbul bizim göz bebeğimiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle biz İstanbul’u 1453 yılından beri ‘Dünya Kültür Başkenti’ kabul ediyoruz. Sağlık Bakanlığı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde İstanbul’da yaptığımız sağlık yatırımlarıyla bu güzel şehrimizi aynı zamanda uluslararası bir sağlık merkezi konumuna yükselttik” şeklinde konuştu.

İstanbul’da 46 Bin Yatak Kapasitesiyle Hizmet Sunuyoruz

Memişoğlu, “İstanbul’da kamu ve özelde bulunan yaklaşık 20 bin yatağın büyük bölümü koğuş sistemiyle hizmet veriyordu. Bugün ise tek ve iki kişilik odalarda hizmet sunan bir sağlık altyapısına kavuştuk. 2025 yılında İstanbul’da yaklaşık 31 bin nitelikli yatak ile vatandaşlarımıza hizmet sunuyoruz, toplam yatak sayımızı 46 bine çıkarmış bulunuyoruz” dedi.

Nitelikli Yatak Kapasitemiz 18 Binden 183 Bine Ulaştı

“2002 yılından itibaren sağlık alanında önemli gelişmeler kaydettik. Nitelikli yatak kapasitemizi 18 binden 183 bine çıkardık. Pandemide gösterdiğimiz başarılı performansla dünya çapında takdir kazandık” şeklinde konuşan Sağlık Bakanı, toplum sağlığına verilen önemi vurguladı.

Toplumumuzun Sağlık Risklerini Azaltmaya Yönelik Çalışmalarımız Sürüyor

Memişoğlu, “Koruyan, Geliştiren ve Üreten Sağlık modeliyle Sağlıklı Türkiye Yüzyılı programımız kapsamında vatandaşlarımızın sağlığını korumak için çalışıyoruz. Toplumumuzun güncel sağlık risklerini azaltmaya yönelik adımlar atıyoruz. Sağlıklı beslenme ve nitelikli yaşamı teşvik ediyoruz” dedi.

Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Hakkında

İleri teknolojiye sahip görüntüleme hizmetleri, modern TDL odaları ve Bebek Dostu Hastane Sertifikası’na sahip olan Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 54 poliklinik, 8 ameliyathane, 400 yatak, 40 acil servis yatağı ve 62 yoğun bakım yatağına ev sahipliği yapıyor. 61 bin 387 metrekare kapalı alana ve 878 araçlık otopark kapasitesine sahip olan hastane, bölgedeki sağlık hizmetlerine önemli katkı sağlayacak. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

Yemeden önce dikkat: Renkli dondurmaların görünmeyen tehlikesi

Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Akgün, hazır dondurmalarda kullanılan katkı maddelerinin çocuklarda dikkat eksikliği, hiperaktivite ve davranış problemlerini tetikleyebileceği konusunda uyardı.

Diyarbakır’da Doktora Satış Kotası Saldırısı!

Doktora Satış Kotası Saldırısı! Diyarbakır’da medikal firma çalışanları, şef asistan doktora saldırdı. 3 kişi hakkında 14 yıl hapis talebi

Koruyucu adımlar ve yeni umutlar

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.

Klinik psikolog açıkladı: En yaygın DEHB belirtileri

Klinik psikolog açıkladı: En yaygın DEHB belirtileri

Vazgeçmeyin, doğru tüketin! Tatlıdan sonra kısa bir yürüyüş büyük fark yaratır

Kurban Bayramı’nda akraba ziyaretleri, kalabalık sofralar ve tatlı ikramları kaçınılmaz hale geliyor. Ancak art arda tüketilen şerbetli tatlılar mide problemlerinden kan şekeri dalgalanmalarına kadar pek çok sağlık sorununu tetikleyebiliyor. Uzman Diyetisyen Ceren Turan, bayram tatlılarını keyifle yiyebilmek için porsiyon kontrolü, zamanlama ve doğru tercihler gibi birçok önemli detaya dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, yaşla birlikte önemi artan kalp kapak hastalıklarının zamanında tanı ve uygun yöntemlerle tedavi edilmediği takdirde hayati risk oluşturabileceğini belirterek, “Bu hastalıklar özellikle nefes darlığı, yorgunluk ve ritim bozukluğu gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Erken tanı ve tedaviyle yaşam kalitesi yükseliyor. Özellikle son yıllarda tedavide yaşanan gelişmeler sayesinde kalp kapak hastalıklarında artık yaşam boyu tedavi algoritmasını uygulanıyor” dedi.