Elon Musk: “Grok 3.5 teknik sorulara doğru yanıt verebilen ilk yapay zeka modeli olacak”

Elon Musk, X sosyal medya platformunda yaptığı duyuruda, xAI’nin Grok adlı yapay zeka modelinin yakında yeni bir güncelleme alacağını açıkladı. Henüz beta aşamasında olan Grok 3.5‘e gelecek olan güncelleme olan SuperGrok, abonelere önümüzdeki haftadan itibaren erken erişim imkanı sunacak.

Musk’ın yaptığı açıklamaya göre, Grok 3.5, teknik konulara doğru cevap verebilen ilk yapay zeka modeli olacak. Musk, modelin elektrokimya ve roket motorları gibi karmaşık konularda oldukça doğru cevaplar vereceğini iddia ediyor. Diğer yapay zeka modelleri de benzer sorulara yanıt verebiliyor olsa da, Grok 3.5 bu görevi farklı bir yaklaşımla gerçekleştirecek. 

Akıl yürütme modeli ile orijinal cevaplar üretecek

Çoğu yapay zeka sistemi, cevapları internetten ve dış kaynaklardan toplayarak üretirken, Grok 3.5 ise sıfırdan cevaplar oluşturmak için bir akıl yürütme modeli kullanıyor. Bu da verilen cevapların internet kaynaklı olmadığı, potansiyel olarak orijinal olduğu anlamına geliyor.

Bu yaklaşım, akıl yürütme modeli kullanan DeepSeek R1‘e benzer. Bu, potansiyel intihal içermeyen daha dinamik bir deneyim sunmanın yanı sıra karmaşık soruları yanıtlama becerisini de artırıyor. Ancak bu tür teknolojiler daha fazla hesaplama gücü gerektirir. Bu nedenle, xAI, işlem kapasitesini genişletmek için daha fazla adım atabilir.

Önümüzdeki haçtalarda Grok 3.5’in performansı hakkında daha fazla detayın açıklanması bekleniyor. Yine de, bu sürümün beta aşamasında olduğu ve çıktıların nihai sürümde değişebileceği unutulmamalıdır.

Related Posts

iPhone 18 serisi, yeni RAM teknolojisiyle geliyor!

Apple, iPhone 18 ve iPhone 18 Pro modellerinin bellek altyapısında önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Gelen son bilgilere göre şirket, 2025 yılında piyasaya süreceği yeni iPhone serisinde altı kanallı RAM mimarisine geçiş yapacak. iPhone …

Tek bir amino asit kısıtlaması, ömrümüzü onlarca yıl uzatabilir

Yaşamımızı uzatmanın yolları araştırılırken, bilim insanları beslenmenin derin etkilerine odaklanıyor. Fareler üzerinde yapılan güncel bir deney, izolösin adlı bir amino asidin diyetten kısıtlanmasının ömür ve sağlık üzerinde dikkat çekici sonuçlar verdiğini ortaya koydu.

Google’ın yapay zeka destekli podcast özelliği artık Türkçe

Google, yapay zeka destekli araştırma asistanı NotebookLM için geliştirdiği “Audio Overviews” (Sesli Özetler) özelliğini 50’den fazla dile açtı. Türkçe’nin de dahil olduğu bu genişletme ile kullanıcılar artık araştırmalarını veya içeriklerini …

Apple son kararını veremedi: iPhone 17e gelecek mi, gelmeyecek mi?

Apple’ın iPhone SE serisini sonlandırıp iPhone 16e ile yakaladığı başarı, gözleri iPhone 17e’ye çevirdi. Ama yeni modelin geleceği konusunda henüz net bir karar verilebilmiş değil.

Nanoteknolojide devrim: Mikroskobik su ayılarına dövme yaptılar

Bilim insanları, yaşayan tardigradların – yani su ayılarının – vücutlarına mikroskobik desenler kazıyarak nanoteknolojide dikkat çekici bir başarıya imza attı. Bu deney, yalnızca bu dayanıklı canlılara dövme yapmakla kalmadı, aynı zamanda biyouyumlu sensörler, entegre devreler ve yaşayan mikrorobotlar gibi geleceğin teknolojilerine giden yolu da açtı.

Türkiye, 2028 yılında resmen Ay’a gidecek!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, ülkemizin uzaydaki en büyük uluslararası işbirliklerinden birini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre Türkiye, Çin’in Chang’e 8 görevi kapsamında 2028 yılında Ay’ın Güney Kutbu’na iki uzay aracı gönderecek. Türkiye …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir