Türkiye’den Halep’e gidecek gaz Suriye’nin enerji altyapısını güçlendirecek

Türkiye, Suriye’ye Doğal Gaz Göndermeye Hazırlanıyor

Türkiye’nin, Suriye’ye 3 ay içinde günlük 6 milyon metreküp doğal gaz göndermesi planlanıyor. Bu adımın, Suriye’nin enerji altyapısında büyük bir iyileşme sağlaması bekleniyor.

Anadolu Ajansı’nın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, yıllık 2 milyar metreküp doğal gazın Suriye’de elektrik üretiminde kullanılması hedefleniyor.

Suriye’de, Baas rejiminin yıkılmasının ardından altyapının hasar gördüğü ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre 16 milyon kişinin acil sağlık desteğine ihtiyaç duyduğu belirtiliyor.

Türkiye’nin, Suriye’nin yeniden inşasına büyük önem verdiği kaydediliyor. Ülkede, petrol ve doğal gaz arama, sondaj, rafinaj, elektrik iletim hatları ve elektrik üretim santralleri rehabilitasyonu gibi alanlarda çalışmalar yürütülüyor.

Suriye Enerji Bakanı Muhammed el-Beşir’in Türkiye ziyaretinin ardından enerji alanındaki altyapı çalışmalarının hızlanacağı sinyali verildi.

Elektrik üretiminin önem arz ettiği Suriye’de, Türkiye ile Suriye arasında yaklaşık 200 megavatlık elektrik tedariki bulunuyor ve bu miktarın 300-400 megavata çıkarılması planlanıyor.

Ayrıca, Suriye’de elektrik arzının sağlanamaması sebebiyle mobil ve küçük ölçekli elektrik üretim cihazları ve jeneratörler kullanılıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın açıklamasına göre, 3 ay içinde günlük 6 milyon metreküp doğal gazın Suriye’ye gönderilmesi planlanıyor. Buna yönelik altyapı hazırlıkları devam ediyor.

Kilis’te doğal gaz boru hattı ilerlerken, Suriye tarafında da altyapı çalışmaları hızla ilerliyor. Doğal gazın Kilis üzerinden Halep’e gönderileceği belirtiliyor.

“Suriye, Enerji Sorununu Çözmekte Kararlı”

Türkiye Enerji Stratejileri ve Politikaları Araştırma Merkezi (TESPAM) Başkanı Oğuzhan Akyener, Türkiye’nin farklı ülkelere elektrik ve doğal gaz ticareti yaptığını belirterek, bu adımın önemli olduğunu vurguladı.

Suriye’deki altyapının çöktüğünü söyleyen Akyener, Suriye’nin elektrik ve doğal gaz konusundaki sorunlarına çözüm bulmaya çalıştığını aktardı.

Akyener’e göre, Suriye’nin elektrik şebekelerinin iyileştirilmesi büyük önem taşıyor. Türkiye’nin bu süreçte destek vereceği belirtiliyor.

Bölgedeki en büyük doğal gaz tüketicisi olan Türkiye, enerji stratejileri doğrultusunda adımlar atarak bölgedeki rolünü güçlendirmeyi hedefliyor.

Related Posts

Yolculuk sırasında o kurala uymayana büyük ceza!

Türk Hava Yolları, uçuş güvenliğini artırmak amacıyla yeni bir düzenleme başlattı. Bu düzenlemeye göre, uçak park pozisyonuna ulaşmadan ve emniyet kemeri ikaz ışığı sönmeden yerinden kalkan yolculara ciddi yaptırımlar uygulanacak. Yeni düzenleme ile kabin ekiplerinin sorumluluğu da artırıldı.

ABD Başkanı Trump’ın Çin adımı dünyayı, PKK’nin fesih kararı ise Türkiye’yi etkiledi: Piyasada ‘barış’ havası

Ticaret savaşında yumuşama sinyalleri ve Türkiye’de terör örgütü PKK’nin silah bırakma kararı, finansal piyasalarda olumlu rüzgârlar estirdi. Türk iş dünyasına göre tarihi fırsat var.

Çin’den gelen ucuz ürünler için yeni dönem: Gümrük vergisi azaltıldı

Beyaz Saray, Çin’den gelen düşük fiyatlı ürünlere uygulanan gümrük vergilerinde indirime gitti. Yeni kararla birlikte küçük sevkiyatlarda vergi oranı yüzde 54’e düşürüldü.

Geçinmek için ikinci iş şart

Emekçi, Türkiye’de iktidarın reva gördüğü ağır çalışma saatleri ve düşük ücret altında eziliyor. Geçinebilmek için de ek iş arıyor.

Kriz kapıda: Çatal bıçaktan tencereye büyük zam yolda!

Paslanmaz çelikte Çin ve Endonezya menşeli ürünlere yönelik anti damping soruşturması, mutfak eşyasından otomotive kadar birçok sektörde fiyat artışlarını tetikleyebilir. PASİD Başkanı Arslan Küçükemre, olası vergiler ve soruşturma sonucuyla iç piyasada maliyetlerin artacağı, ihracat gücünün zayıflayacağı uyarısında bulundu.

Bakan Şimşek’ten sanayi üretimine ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından sanayi üretimi verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.